21 Ocak 2015 Çarşamba

Lazerle Dövme Sildirmenin Zararları


Dövme Sildirmenin Zararları


Özellikle dövme silme de kullanılan q switch lazer ve picosure lazelerlerin cilt üzerindeki etkileri nelerdir bu konularda biraz araştırma yapmak için internette bir hayli ter döktüm. Lazerle dövme sildirenler genellikle iz kalmasından vb. şikayetçi. Ama daha büyük bir kısmın şikayet ettiği şey daha çok, silikleşen bir noktadan sonra lazerin etki etmediği yönündeydi.

Özellikle dövme silme işlemlerinde , cildin katmanlar halinde soyulmasını sağlayarak, dövmenin işleğidi derinliğe kadar işleyerek, derinin soyulması ve bu yolla dövmeden kurtulunmasıda mümkündür. Ancak lazerlerin mantığı boyaya ışın göndermektir. Yani derinizle boyayı ayırdederek ışını sadece boyaya gönderdiği için belli bir silinme haddinden sonra lazer etkisiz hale gelebiliyor. Aşağıda bir alıntı yapıyorum.


Özellikle kalıcı dövmelerin, dövme boyasının türü, işlediği deri derinliği ve cilt yapısının özellikleri düşünüldüğünde deriden silinmesi işlemi değişen zaman dilimlerinde gerçekleşsede , düzenli aralıklarla yapılan peeling uygulamalarıyla dövmeden kurtulmak artık eskisinden daha kolay.

Her ne kadar klinik uygulamalar olan Lazer, Dermabrazyon ve dermarol gibi yöntemlerin dışında silme işlemlerinin yapılamadığı söyleniyor olsada, Özellikle TCA-Kimyasal asit gibi peeling ürünleri ile dövmelerden kurtulmak bu işelmlerden daha kolay ve zahmetsiz diyebiliriz.

Dövme Nasıl Silinir


İnsanlar zamanında acele ederek ya da doğru düşünmeden, kötü ruh hallerindeyken yaptırdıkları dövmelerden pişman olabilmektedirler. Bu tip durumlarda dövmelerden, kötü yapılmış ya da istenilmeyen dövmeden kurtulmak için birkaç tip yöntem vardır.

Lazerle Dövme Silme


Dövmeler çeşitli yöntemlerle silinebilir. Bunların en yaygını lazerle silmedir. Dövme silme işlemi için lazer ışınları kullanılmaktadır.
Dövme silmede kullanılan lazer ışını derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp üst derinin yara olmasıyla birlikte ortadan kaldırılması sağlanır.

Dövmenin rengi koyu ise daha kolay silinebilirken, açık renklerde silinmesi daha da zorlaşır. Dövme silme seansları sırasında çoğu zaman anesteziye gerek olmasa da hassas kişilere uygulama yapılırken, lokal anestezi yapılması faydalı olabilir. Uygulama yapılan bölgede hafif bir şişme ve yanık şeklinde kızarıklıklar olabilir. Bir hafta içinde şişlik ve üzerinde kabuklanma ortadan kalkar.

Uygulama yaklaşık 4-8 seans yapılabilir. Her seans arası 4-6 hafta olmalıdır. Daha erken yapılan seanslar fayda sağlamaz. Uygulama sonrası değişik epitelizan kremler kullanılmalıdır. Seans aralarında herhangi bir riske karşı yine de güneş koruyucu kullanması önerilmektedir.

Karikatür gibi ince çizgi şeklinde çizilmiş, siyah renkte yapılan dövmeler çok daha kolay silinir. Çok renk içeren dövmelerde ise, her renk farklı bir dalga boyu olduğu için, farklı bir lazer tedavisi gerektirir.
İçi boyayla dolu dövmeler ise epey zor silinir. Bu tür dövmelerin çok daha fazla lazer enerji çekmesi nedeniyle ısınma olur. Isınmadan ötürü cilt yanacağı için lazer düşük dozda verilir. Bu da işi çok uzatır. Hatta bazen imkansız hale getirir.

Lazerle Dövme Sildirmenin Zararları


Lazerle dövme silme işlemi oldukça acı verici bir işlemdir. Ayrıca fiyat olarak pahalı yapılan bir yöntemdir.Lazerle silinen dövmelerin büyük çoğunda iz kalır, dövme sildirenlerin ortak şikayetleri iz kalması yara olması vb. yönündedir. Ayrıca ilk seans uygulamadan sonra oluşan acıya dayanamayan bir çok insan ikinci seansa bile gitmez. Lazerle dövme sildirme işlemi mümkün mertebe en son başvurulması gereken yöntemlerden birisidir.

Lazerle Dövme Silme Fiyatları


Lazerle dövme silme minimum 6 ile 10 seans arasında uygulanan bir yöntemdir ve seans başı 200-400 lira arası paralar tahsil edilir. Uygulanan lazerin gelişkinliği ve uygulayan kişinin belirlediği fiyatlardır. Toplamda 1500 lira ile 3000 lira arasında bir fiyata çok büyük olmayan bir dövmeyi sildirebilirsiniz. Eğer dövmenin boyutu büyükse işlem çok daha büyük fiyata yapılır ve çıkması da zaten zorlaşır.

Ancak Kimyasal Peeling işlemleri düşünüldüğünde, hem kişinin kendi başına yapabileceği basitlikte hemde ekonomik-zamansal açıdan sağladığı fırsatlar ele alınacak olursa TCa Peeling uygulamasının en makul yöntem olduğunu söylemek hiçte yanlış olmaz.

Dövme silme yöntemlerini ele aldığımız yazımızın sonuna gelirken, TCA-Kimyasal Peeling hakkında detaylı çalışmamızı için TCA ile Dövme Silme başlığını tıklamanızın yeterli olacağını hatırlatmak isterim. İyi okumalar.

KAYNAK: http://www.trendhatun.com/dovme-silme-yontemleri/


Yazımın sonuna gelirken, dövme silme de hangi yöntemlere başvurulacağı ve özelde Lazer vb. işlemler hakkında hazırladığım yazının sizler için yararlı olmasını umudediyorum bu konuda dövme silmede tca ve dövme silmek mümkün mü yazılarıma göz atmanızı istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder